Heb jij heel veel zin om alle kneepjes van het musicalvak te leren en daarbij nog eens je eigen musical in elkaar te steken? Yes!

Wanneer?

De lessen gaan door op zaterdagnamiddag van 13u30 tot 17u. Je start met 30 minuten opwarming en nadien krijg je steeds ongeveer een uur les in één van de disciplines. We maken ook even tijd voor een pauze*, om er daarna weer stevig in te vliegen.

Wie?

We werken met leeftijdsgroepen, waarbij de thema’s en vaardigheden in de lesplannen aangepast zijn aan een specifieke groep.

 

Element 1 :                     5e en 6e leerjaar

Element 2 :                     1e - 3e middelbaar 

Element 3 :                     4e middelbaar +

 

Om een optimaal leerproces voor een deelnemer te creëren, kunnen wij een groep aanraden die in strijd is met de normale leeftijdsgroep.

Waar?

Busleyden Atheneum 

Campus Caputsteen

Caputsteenstraat 51

2800 MECHELEN

Prijs

Inschrijving:                                                                                     €485,82

                                  

    -  30 lesdagen

    -  Voorstellingsweekend

    -  Maaltijden voor repetitie- en voorstellingsdagen

    -  Online lesmateriaal

             

 

 

 

Startpakket:                                                                                       €25,00 

                                         

    -  Lax vox-buisje en drinkfles voor zang

    -  T-shirt als verplichte outfit**

    -  Map, notitieschrift en kopieën per discipline

Betalen in twee schijven is mogelijk, vraag ernaar bij de inschrijving.

*    Wij vragen de deelnemers om een gezond tussendoortje mee te brengen.           Koeken en ander snoepgoed zijn niet toegelaten. Breng ook zeker                         voldoende water mee (Je kan je aangekochte drinkfles tussen de lessen               bijvullen)

**   Deelnemers dragen de T-shirt van de vereniging en hebben onderaan                 gepaste, zwarte kledij aan. Sportschoenen of eventueel dansschoenen zijn           ook verplicht.

WAT?

Om alle vaardigheden optimaal uit te voeren en in de lessen specifiek te kunnen focussen op een onderdeel, wordt er een aparte les gegeven over conditie, kracht, lenigheid en verzorging van je lichaam. Als performer is dit namelijk je instrument, het moet gezond zijn en blijven. Je begint steeds met een stevige opwarming om je conditie te verbeteren. Daarna worden de spiergroepen afzonderlijk getraind en afsluiten doen we met een ruime stretching. De oefeningen worden op verschillende niveaus gegeven omdat het belangrijk is om naar je lichaam te luisteren. Je leert steeds waarop je moet letten om blessures te voorkomen en krijgt tips om zelf aan de slag te gaan.

Tijdens deze lessen leer je alle technieken voor een perfect stemgebruik tijdens het zingen en speel je met alle onderdelen van muziek. Je begint steeds bij een basis en bouwt langzaamaan op tot je helemaal klaar bent om de pannen van het dak te zingen. Je komt te weten welke liedjes het beste bij jouw stem passen, maar je gaat bijvoorbeeld ook aan de slag met meerstemmigheid en ritme. Je ontdekt op welke manier je muziek en zang kan gebruiken tijdens een voorstelling om daarna onder begeleiding zelf te experimenteren.

Bij drama leer je niet enkel de kracht van het woord, maar ook de kracht van de stilte. Op welk moment moet je spreken en wanneer kan je dingen beter uitdrukken door te zwijgen? Spanning creëren en aanvoelen zijn hoofdbegrippen. Met tekst of improviserend, van komedie tot tragedie, één ding blijft hetzelfde: hier leer je je voor 100% geven, want minder bestaat niet op het podium. Acteren is tenslotte blijven uitproberen en experimenteren, de enige fout die je kan maken is niets doen. Daarbij leren we je ook je stem optimaal gebruiken, want dit is het instrument van de acteur.

Het lichaam heeft een eigen taal. Tijdens dans ga je op zoek naar manieren om je uit te drukken zonder woorden. Eerst worden alle basistechnieken aangeleerd en leer je je eigen, unieke manier van bewegen kennen. Tegelijkertijd kom je via improvisaties te weten hoe je met dans en beweging kan reageren op de muziek die je hoort. Nadien wordt al deze kennis gecombineerd in choreografieën, zowel nieuwe als repertoire uit bekende musicals. Aangezien er ontelbaar veel stijlen zijn om uit te kiezen, is het ook niet meer dan logisch dat we een brede waaier leren kennen. Op die manier ben je helemaal voorbereid om samen met je groep een dans in elkaar te steken.

Conditie, kracht en lenigheid

Zang en muziek

Drama en stem

Dans en bewegingsexpressie